Vágott virágok, csokrok, koszorúk, szobai- és kerti dísznövények, gyümölcsfák, virágföldek, kaspók, ajándéktárgyak...

Erkélyünk egész évben szép lehet?

A legtöbb balkonláda nyáron csodálatos, de az év többi hónapjáiban üres és kopár. Melyik évszakban milyen növényt ültessünk?

Tavasz

Az erkélyen a tavasz márciusban kezdődik. Ekkor a következő virágokból válogathatunk: árvácska, kankalinfélék, jácint, nefelejcs, százszorszép, tulipán, kőtörőfű stb.

Nyár

A fagyosszentek elmúltával (május közepén) indul a főszezon. A levirágzott hagymás növényeket óvatosan emeljük ki a ládából! Ilyenkor óriási választék áll a rendelkezésre: muskátlik, petúniák, verbéna, lobélia, begónia, délvirág, bacopa, balkongold, impatiens, fukszia stb.

Ősz

Szeptember-októberben az erkélyládákat még egyszer beültethetjük. Javasolt növények: törpe krizantém, calluna, hebe, díszkáposzta; de rakhatunk évelő dísznövényeket is, főleg olyanokat, amelyek a színes levelükkel díszítenek.

Tél

Attól, hogy a természet kopár, az erkélyünk még lehet zöld. Ültessünk örökzöldeket! Ládában a következő növények fejlődnek jól: törpe borókák, hangafélék, puszpáng, babérmeggy, cukorsüvegfenyő, törpefenyő stb. Az örökzöldek tulajdonképpen az erkély alapnövényzeteként is használhatók. Vagyis ezeket egész éven át tartsuk a ládában, és az aktuális virágzó növényeket mindig tegyük közéjük. Ha ezt a megoldást választjuk, használjunk különösen jó minőségű földet, hogy ne kelljen az örökzöldeket minden évben átültetnünk.

Hírek

Hozzánk érdemes visszatérni!

Egy különleges csokor születésnapra, névnapra? Egy szép cserepes virág kaspóval? Esetleg néhány dekoratív dísznövény a sziklakertbe, vagy az erkélyre? Válassza minden esetben az Éden Kertcentrumot! Mert hozzánk érdemes visszatérni!   Visszatérő vásárlóinknak folyamatos hűségakcióval kedveskedünk.   Már 2000 Ft feletti vásárlás esetén hűségjegyet ad ...

bővebben »

* * *

Dézsás növények

A dézsás növényekkel zöld szigetté, vagy virágtengerré változtathatjuk udvarunkat, teraszunkat. Mik azok a dézsás növények? Olyan növények, melyek méreteiket tekintve nagyobbak, és több évig ugyanabban az edényben nevelhetők. Nyáron általában a teraszon, erkélyen helyezzük el őket, télre pedig hűvös, világos helyre a lakásba kerülnek. Az edény kiválasztása Az edényn ...

bővebben »

* * *