Vágott virágok, csokrok, koszorúk, szobai- és kerti dísznövények, gyümölcsfák, virágföldek, kaspók, ajándéktárgyak...

Erkélyünk egész évben szép lehet?

A legtöbb balkonláda nyáron csodálatos, de az év többi hónapjáiban üres és kopár. Melyik évszakban milyen növényt ültessünk?

Tavasz

Az erkélyen a tavasz márciusban kezdődik. Ekkor a következő virágokból válogathatunk: árvácska, kankalinfélék, jácint, nefelejcs, százszorszép, tulipán, kőtörőfű stb.

Nyár

A fagyosszentek elmúltával (május közepén) indul a főszezon. A levirágzott hagymás növényeket óvatosan emeljük ki a ládából! Ilyenkor óriási választék áll a rendelkezésre: muskátlik, petúniák, verbéna, lobélia, begónia, délvirág, bacopa, balkongold, impatiens, fukszia stb.

Ősz

Szeptember-októberben az erkélyládákat még egyszer beültethetjük. Javasolt növények: törpe krizantém, calluna, hebe, díszkáposzta; de rakhatunk évelő dísznövényeket is, főleg olyanokat, amelyek a színes levelükkel díszítenek.

Tél

Attól, hogy a természet kopár, az erkélyünk még lehet zöld. Ültessünk örökzöldeket! Ládában a következő növények fejlődnek jól: törpe borókák, hangafélék, puszpáng, babérmeggy, cukorsüvegfenyő, törpefenyő stb. Az örökzöldek tulajdonképpen az erkély alapnövényzeteként is használhatók. Vagyis ezeket egész éven át tartsuk a ládában, és az aktuális virágzó növényeket mindig tegyük közéjük. Ha ezt a megoldást választjuk, használjunk különösen jó minőségű földet, hogy ne kelljen az örökzöldeket minden évben átültetnünk.

Hírek

Dézsás növények

A dézsás növényekkel zöld szigetté, vagy virágtengerré változtathatjuk udvarunkat, teraszunkat. Mik azok a dézsás növények? Olyan növények, melyek méreteiket tekintve nagyobbak, és több évig ugyanabban az edényben nevelhetők. Nyáron általában a teraszon, erkélyen helyezzük el őket, télre pedig hűvös, világos helyre a lakásba kerülnek. Az edény kiválasztása Az edényn ...

bővebben »

* * *

Hozzánk érdemes visszatérni!

Egy különleges csokor születésnapra, névnapra? Egy szép cserepes virág kaspóval? Esetleg néhány dekoratív dísznövény a sziklakertbe, vagy az erkélyre? Válassza minden esetben az Éden Kertcentrumot! Mert hozzánk érdemes visszatérni!   Visszatérő vásárlóinknak folyamatos hűségakcióval kedveskedünk.   Már 2000 Ft feletti vásárlás esetén hűségjegyet ad ...

bővebben »

* * *