Vágott virágok, csokrok, koszorúk, szobai- és kerti dísznövények, gyümölcsfák, virágföldek, kaspók, ajándéktárgyak...

Növények

Ezen az oldalon az általunk általában forgalmazott növények jellemzőit találja, mely segítséget nyújt a fajta kiválasztásában. Kérjük kattintson a bal oldali sávban a kívánt kategóriára. A lista tájékoztató jellegű, nem tükrözi az áruda raktárkészletét. Az adott növény elérhetőségéről és beszerezhetőségéről kérjük érdeklődjön.

Kategóriák:

Kajszifajták

6 növény a kategóriában

Bergeron Kajszi

Jó fagytűrő fajta. Termése közepes méretű, tetszetős színű, kissé rostos, teljes érésben kiváló zamatú. Július 20 után szüretelhető. Fája középerős növekedésű, koronája fiatalon felfelé törő, később félgömb alakú. Friss fogyasztásra és ipari feldolgozásra egyaránt alkalmas.

Ceglédi arany Kajszi

A Magyar kajszi után egy héttel érő, öntermékeny fajta. Gyümölcse nagy, gömb alakú. Friss fogyasztásra és ipari feldolgozásra egyaránt alkalmas. Húsa szilárd, kemény állományú, jellegzetes aromájú, kiváló ízű. Fája erős növekedésű, termésbiztonsága kiemelkedő, jó termőképességű.

Ceglédi óriás Kajszi

Korán termőre forduló fajta. A sárgabarackok közül a legnagyobb gyümölcsű, kissé lapított tojásdad formájú, mely július közepén éri el a szedési érettséget. Magvaváló, ízletes, lédús, világos narancssárga húsú. Kúp alakú, kissé széthajló koronát nevel. Porzófajtái : a Ceglédi bíbor és a Magyar kajszi.

Harcot Kajszi

Kanadában előállított fajta. Az egyik legkorábbi érési idejű kajszibarack. Húsa élénk narancssárga, lédús, magvaváló. Gyümölcse nagyméretű, édes, gazdag ízvilágú. Friss fogyasztásra és ipari feldolgozásra egyaránt alkalmas. Porzófajtái a Ceglédi Piroska és a Gönci magyar kajszi. Termésritkítást igényel.

Magyar kajszi C 235 Kajszi

Gyümölcse középnagy, széles, tompán kúp alakú. Húsa narancssárga, félkemény, magvaváló, kissé rostos, lédús. Rendszeresen és bőven terem. Öntermékenyülő. Koronája nagy, széthajló, nyomott félgömb alakú.

Mandulakajszi Kajszi

Gyümölcse nagy, erősen megnyúlt, oldalról lapított, mandula alakú. Héja világos narancssárga, a napos oldalon kismértékben pirossal fedett. Húsa sárga, közepesen kemény, lédús, ízletes. Friss fogyasztásra és ipari feldolgozásra egyaránt alkalmas. A Magyar kajszi C 235 után egy héttel érik.