Vágott virágok, csokrok, koszorúk, szobai- és kerti dísznövények, gyümölcsfák, virágföldek, kaspók, ajándéktárgyak...

Növények

Ezen az oldalon az általunk általában forgalmazott növények jellemzőit találja, mely segítséget nyújt a fajta kiválasztásában. Kérjük kattintson a bal oldali sávban a kívánt kategóriára. A lista tájékoztató jellegű, nem tükrözi az áruda raktárkészletét. Az adott növény elérhetőségéről és beszerezhetőségéről kérjük érdeklődjön.

Kategóriák:

Fűszer- és gyógynövények

6 növény a kategóriában

Citromverbéna
Aloysia citrodora

Dél-Amerikából származó gyógynövény . Pár méter magasra növő lombhullató cserje , világoszöld , lándzsa alakú levelei erőteljes citrom illatot árasztanak . Teája főleg emésztési panaszok kezelésére javasolt, görcsoldó hatása miatt, de idegi problémák és alvászavar esetén is alkalmazzák . Nálunk nem télálló , edényes növényként érdemes nevelni .

Csüngő rozmaring
Rosmarinus officinalis Corsican Blue

Az alapfajnál vékonyabb, erősen csüngő habitusú, merev ágrendszerű növény. Tűszerű levelei kicsik, virágai aprók. Gyenge növekedése miatt hasonló habitusú növényekkel társítsuk! Fűszernövényként is hasznosítható.

Gulan vagy halhatatlanság növény
Gynostemma pentaphyllum Jaogulan

Ázsiából származó futó gyógynövény.A kínai népi orvoslás a halhatatlanság növényeként említi. Szaponintartalma négyszerese az ázsiai ginzengének, ezért erősebb hatású is. Baktériumellenes és gyulladáscsökkentő, használható a vérnyomás beállítására, az immunrendszer erősítésére, csökkenti a koleszterinszintet, erősíti a szervezetet. A magyarországi teleken a föld feletti része elfagy, de tavasszal újra kihajt.

Mezei kakukkfű
Thymus serpyllum

Az északi féltekén honos évelő növény. Heverő, legyökerező szárú, örökzöld, aromás fásodó szárú félcserje. Levelei aprók. A virágos hajtások molyhosak, felállóak. A hajtáscsúcson gömb alakú virágzatban nyitja kis rózsaszín, ajakos virágait. Szárazságt?rő. Tűző napra, laza, sovány talajba ültessük. Június-júliusban virágzik.

Olasz szalmagyopár vagy curryfű
Helichrysum italicum

A mediterrán vidékeken őshonos örökzöld félcserje. Tűszerű, ezüstös levelei intenzíven illatosak. Napfénykedvelő, jól bírja a szárazságot. Fagytűrő, de a téli csapadék károsíthatja, ezért inkább déli oldalra, védett fekvésbe ültessük! Balkonnövényként vegyes beültetésekben mutat jól, elsősorban levelével díszít, virága sárga színű. Levelei savanyúságok, tojásos és csirkés ételek ízesítésére alkalmas. Illóolaja gyulladáscsökkentő, gombaölő hatású, illetve bizonyos források szerint a macskákat is távol tartja.

Valódi vagy nemes babér
Laurus nobilis

Kis-Ázsiából származó örökzöld cserje, a legrégebben ismert és igen elterjedt fűszernövények közé tartozik. Nagyméretű dézsában, meleg, napos helyre való. Tápanyag- és vízigényes, kiválóan alakítható. Télen 5-6 fokos világos helyen teleltessük!