Vágott virágok, csokrok, koszorúk, szobai- és kerti dísznövények, gyümölcsfák, virágföldek, kaspók, ajándéktárgyak...

Növények

Ezen az oldalon az általunk általában forgalmazott növények jellemzőit találja, mely segítséget nyújt a fajta kiválasztásában. Kérjük kattintson a bal oldali sávban a kívánt kategóriára. A lista tájékoztató jellegű, nem tükrözi az áruda raktárkészletét. Az adott növény elérhetőségéről és beszerezhetőségéről kérjük érdeklődjön.

Kategóriák:

Szukkulens növények

12 növény a kategóriában

Crassula muscosa

Dél-Afrikából származó, a Crassula-félék családjába tartozó szukkulens növény. Korallhoz hasonló habitusa igazi különlegesség! Homokkal kevert, jó vízáteresztő talajba ültessük. Napfényigényes, jó szárazságtűrő, a pangó vizet kerüljük!

Crassula perforata

Különleges megjelenésű Crassula faj. Fiatal hajtásai eleinte felállók, később csüngők. Ezüstös levelei sűrűn állnak a vékony szárakon. Szárazságtűrő, napfényigényes növény.

Senecio aquarine Mount everest

Egzotikus megjelenésű, különleges szépségű szobanövény. Hengeres levelei ezüst-viaszosak, sűrűn állnak a felfelé törekvő ágon. Mindenképpen világos helyre tegyük, szukkulens növény, ezért kerüljük a túlöntözést. Ha van rá lehetőség, nyáron tegyük ki a kertbe, egy-két visszavágással szép bokros növényt nevelhetünk belőle. Nagyon jól mutat magában kaspóban, de vegyes pozsgás beültetésekben is dekoratív.

Amerikai agávé
Agave americana

Különleges mediterrán hangulatot árasztó növény. Vastag, húsos levelei tőlevélrózsát alkotnak.Hamvaskék színe a párolgást csökkentő viaszos bevonatnak köszönhető. Hazájában haszonnövény, virágai fa nagyságúra nőnek. Nálunk ritkán virágzik, bár ez nem is akkora tragédia annak tudatában, hogy utána a növény elpusztul. Teleltetése fagymentes, világos helyen történjen, öntözés nélkül.

Ámpolna gyertyavirág
Ceropegia woodii

Ez a selyemkórófélék családjába tartozó kedves kis futó növény igazi ékszer apró, kerek, rajzolatos leveleivel valamint lila színű pipaszerű virágaival! Igazi napfény kedvelő, a 20 fokos szobahőmérsékleten fejlődik a legjobban. Szukkulens növény, a pangó vizet nem tűri, de ügyeljünk arra, hogy talaja ne száradjon ki. Csüngő, vékony szárain gumószerű, megvastagodott dudorokat fejleszt. Bátran metszhető, gyorsan fejlődik, akár 2 méter hosszan is lecsünghet.

Apténia vagy szívlevelű kristályvirág
Aptenia cordifolia

Ez a Dél-Afrikából származó növény egyre népszerűbb a vegyes beültetésekben, de magában szoliterként is megállja a helyét. Kemény, apró levelei jól tárolják a vizet, ezért a nyári nagy melegekben is bátran alkalmazhatjuk. Kedves piros virágait nyár elejétől egészen a fagyokig hozza, a többszöri visszavágás előnyére válik. Mivel fagyérzékeny növény, télen mindenképpen gondoskodjunk a teleltetéséről!

Bordó levelű kövirózsacserje
Aeonium arboreum atropurpureum

A Kanári-szigetekről származik ez a dekoratív szukkulens növény. A vastag felálló pozsgás ágvégeken hozza rozettában fejlődő ovális, bordó leveleit. Nyáron tegyük a szabadba, jó vízáteresztő, homokos földbe ültessük! A fajtára jellemző színét csak napos helyen hozza ki. A növekedési időszakban szereti a vizet, télen viszont csak mérsékelten öntözzük!

Borsóka
Senecio rowleyanus

Csüngő habitusú pozsgás növény. Borsószerű húsos levelei sűrűn állnak a hosszan lelógó hajtásokon. Meleg- és napfényigényes növény, de a tűző napot kerülni kell, mert levelei megéghetnek. Alacsony páratartalmú szobákban is jól tartható.

Kövirózsacserje
Aeonium arboreum

A Kanári-szigetekről származik ez a dekoratív szukkulens növény. A vastag felálló pozsgás ágvégeken hozza rozettában fejlődő ovális leveleit. Nyáron tegyük a szabadba, jó vízáteresztő, homokos földbe ültessük! A növekedési időszakban szereti a vizet, télen viszont csak mérsékelten öntözzük!

Majomfa vagy pozsgafa
Crassula arborescens

Dél-Afrikában és Madagaszkár szigetén őshonos igénytelen dísznövény. Más pozsgásokhoz hasonlóan, levelei rengeteg vizet tárolnak, ezért igen vastagok. Virágai fehérek, a hajtáscsúcson ernyőben nyílnak. Nyáron meleg helyen, akár tűző napon is tarthatjuk, a szárazságot jól tűri, a pangó vizet viszont kerüljük!

Tarka levelű agávé
Agave americana Variegata

Különleges mediterrán hangulatot árasztó növény. Vastag, húsos levelei tőlevélrózsát alkotnak, az alapfajtól sárga csíkozottságában tér el. Hazájában haszonnövény, virágai fa nagyságúra nőnek. Nálunk ritkán virágzik, bár ez nem is akkora tragédia annak tudatában, hogy utána a növény elpusztul. Teleltetése fagymentes, világos helyen történjen, öntözés nélkül.

Tarka levelű viaszrepkény
Senecio macroglossus Variegatus

Növekedésben és habitusban első ránézésre a borostyánra hasonlító szukkulens futónövény. Jobban szemügyre véve azonban jól látszik, hogy levelei húsosak, kemények, így a gondozása is eltér a Hederákétól. Napos helyeken érzi jól magát, talaja is jó vízáteresztő legyen, nem tűri a pangó vizet. A Seneciokra jellemző sárga fészekvirágzata van. Nevelhetjük bokrosra is, ilyenkor többször vissza kell csípni a hajtásait. Jó struktúranövény a nyári vegyes balkonbeültetésekben, de szépen mutat ívben meghajlított drótra futtatva is. Télen világos, száraz, fagymentes helyen teleltessük!