Vágott virágok, csokrok, koszorúk, szobai- és kerti dísznövények, gyümölcsfák, virágföldek, kaspók, ajándéktárgyak...

Növények

Ezen az oldalon az általunk általában forgalmazott növények jellemzőit találja, mely segítséget nyújt a fajta kiválasztásában. Kérjük kattintson a bal oldali sávban a kívánt kategóriára. A lista tájékoztató jellegű, nem tükrözi az áruda raktárkészletét. Az adott növény elérhetőségéről és beszerezhetőségéről kérjük érdeklődjön.

Kategóriák:

Szobanövények

38 növény a kategóriában

Crassula muscosa

Dél-Afrikából származó, a Crassula-félék családjába tartozó szukkulens növény. Korallhoz hasonló habitusa igazi különlegesség! Homokkal kevert, jó vízáteresztő talajba ültessük. Napfényigényes, jó szárazságtűrő, a pangó vizet kerüljük!

Crassula perforata

Különleges megjelenésű Crassula faj. Fiatal hajtásai eleinte felállók, később csüngők. Ezüstös levelei sűrűn állnak a vékony szárakon. Szárazságtűrő, napfényigényes növény.

Senecio aquarine Mount everest

Egzotikus megjelenésű, különleges szépségű szobanövény. Hengeres levelei ezüst-viaszosak, sűrűn állnak a felfelé törekvő ágon. Mindenképpen világos helyre tegyük, szukkulens növény, ezért kerüljük a túlöntözést. Ha van rá lehetőség, nyáron tegyük ki a kertbe, egy-két visszavágással szép bokros növényt nevelhetünk belőle. Nagyon jól mutat magában kaspóban, de vegyes pozsgás beültetésekben is dekoratív.

Amerikai agávé
Agave americana

Különleges mediterrán hangulatot árasztó növény. Vastag, húsos levelei tőlevélrózsát alkotnak.Hamvaskék színe a párolgást csökkentő viaszos bevonatnak köszönhető. Hazájában haszonnövény, virágai fa nagyságúra nőnek. Nálunk ritkán virágzik, bár ez nem is akkora tragédia annak tudatában, hogy utána a növény elpusztul. Teleltetése fagymentes, világos helyen történjen, öntözés nélkül.

Ámpolna gyertyavirág
Ceropegia woodii

Ez a selyemkórófélék családjába tartozó kedves kis futó növény igazi ékszer apró, kerek, rajzolatos leveleivel valamint lila színű pipaszerű virágaival! Igazi napfény kedvelő, a 20 fokos szobahőmérsékleten fejlődik a legjobban. Szukkulens növény, a pangó vizet nem tűri, de ügyeljünk arra, hogy talaja ne száradjon ki. Csüngő, vékony szárain gumószerű, megvastagodott dudorokat fejleszt. Bátran metszhető, gyorsan fejlődik, akár 2 méter hosszan is lecsünghet.

Apténia vagy szívlevelű kristályvirág
Aptenia cordifolia

Ez a Dél-Afrikából származó növény egyre népszerűbb a vegyes beültetésekben, de magában szoliterként is megállja a helyét. Kemény, apró levelei jól tárolják a vizet, ezért a nyári nagy melegekben is bátran alkalmazhatjuk. Kedves piros virágait nyár elejétől egészen a fagyokig hozza, a többszöri visszavágás előnyére válik. Mivel fagyérzékeny növény, télen mindenképpen gondoskodjunk a teleltetéséről!

Arab kávécserje
Coffea arabica

Észak-Afrikai származású erőteljes növekedésű cserje, nálunk elsősorban levéldísznövényként termesszük, mivel edényes növényként ritkán hoz termést. Szereti a naptól védett félárnyékos helyeket, metszéssel jól alakítható. Viszonylag meleg ( 20 fok ) világos helyen teleltessük!

Aszparágusz
Asparagus densiflorus Sprengeri

A spárgával rokon, Dél-Afrikából származó tőből elágazó örökzöld növény. A főhajtáson sűrűn állnak a fillokládiumok, amelyek nem levelek, hanem szármódosulatok. Apró fehér virágai illatosak, termése piros bogyó. Nemcsak szobában érdemes tartani, nyáron nagyon jól tűri a meleget és az átmeneti kiszáradást is. Télen 15-20 fokon teleltessük!

Bordó levelű kövirózsacserje
Aeonium arboreum atropurpureum

A Kanári-szigetekről származik ez a dekoratív szukkulens növény. A vastag felálló pozsgás ágvégeken hozza rozettában fejlődő ovális, bordó leveleit. Nyáron tegyük a szabadba, jó vízáteresztő, homokos földbe ültessük! A fajtára jellemző színét csak napos helyen hozza ki. A növekedési időszakban szereti a vizet, télen viszont csak mérsékelten öntözzük!

Borsóka
Senecio rowleyanus

Csüngő habitusú pozsgás növény. Borsószerű húsos levelei sűrűn állnak a hosszan lelógó hajtásokon. Meleg- és napfényigényes növény, de a tűző napot kerülni kell, mert levelei megéghetnek. Alacsony páratartalmú szobákban is jól tartható.

Buzogányfa
Beaucarnea recurvata

Szárazságtűrő, Mexikóból származó dísznövény. Törzse palack alakú, jól tárolja a vizet. Levelei ívesen visszahajlók, hosszúak, vékonyak. Szobában és szabadban is tartható, a pangó vizet nem szereti. Télen inkább hűvösebb szobában tartsuk, minimális öntözés mellett!

Délmirtusz
Metrosideros excelsa

Ez a különleges növény előkelő helyet érdemel mediterrán hangulatú kertünkben! Új-Zélandból származik, a mirtuszfélék családjába tartozik. Ovális levelei molyhosak, ezüst színüek. A hajtásvégeken vörös porzószálak tömegéből álló virágok fejlődnek. A pangó vizet nem tűri, laza, savanyú kémhatású fölbe ültessük! A 10 fok körüli téli hőmérséklet elősegíti a következő nyári gazdag virágzást.

Egynyári pelyvavirág
Iresine herbstii

Brazíliából származó elágazó, húsos szárú növény. Levelével díszítő egynyári, keresztben átellenes állású szíves vállú levelei barnásvörös színűek. Vegyes virágágyi kiültetésekben nagyon szép, ilyenkor érdemes többször visszavágni. Cserepes virágként is tartható.

Fehér csíkos pletyka
Tradescantia albiflora Variegata

Gyors növekedésű, könnyen nevelhető szobanövény. Levelei igen dekoratívak, zöld-fehér csíkozásúak. Világos, de nem túl napos helyre tegyük, a túlöntözést nem szereti. Nyáron szabadban is tartható, a függőkosarat hamar beborítja. Többszöri visszavágással még szebb növényt nevelhetünk belőle.

Fehér jázmin
Jasminum officinale

Ázsia trópusi vidékeiről származó nagyon dekoratív kúszócserje. Az olajfafélék családjába tartozik, összetett levelei élénkzöldek. Fehér bogernyőben nyíló virágai erősen illatosak, a kozmetikaipar is előszeretettel használja. A virágzási ideje a tél végi, kora tavaszi időszakra tevődik. Nagy edénybe ültessük, támasztékot igényel. Télen 10 fok körüli hőmérsékleten tartsuk!

Fehér vérvirág
Haemanthus albiflos

Dél-Afrikából származó , az Amarilliszfélék családjába tartozó szobanövény különlegesség . Ovális , nyelvszerű levelei közül júliustól októberig hozza fehér-sárga virágait . Később megtermékenyülés esetén piros terméseivel is díszít . Nyáron tarthatjuk szabadban is , Laza , semleges kémhatású talajba ültessük .

Hercegnővirág vagy ibolyafa
Tibouchina grandifolia

Brazíliából származó csodálatos nagy lila virágú növény. Puha levelei molyhosan szőrösek. Nagyobb edényben, meleg helyen, lehetőleg szórt fényben érzi jól magát. Többször vágjuk vissza! Télen 15-17 fok körül érdemes tartani.

Kínai hibiszkusz
Hibiscus rosa-sinensis

Ázsia trópusi vidékeiről származó nagyon dekoratív növények. Virágai nagyok, a bibe a sok porzóval hosszan kinyúlik a szirmok közül. Lehetőleg nagyobb konténerbe ültessük, növekedése gyors, évente legalább egyszer vágjuk vissza! A pangó vizet és a huzatos helyet nem szereti. 20 fok körüli világos helyen teleltessük!

Klívia
Clivia miniata

Dél-Afrikából származó, az amarilliszfélék családjába tartozó tőlevélrózsás növény. Tél végén, kora tavasszal hozza csodálatos narancssárga virágait. Télen 10 fok körüli hőmérsékleten tartsuk! Cserépben vagy kisebb dézsában érzi jól magát.

Kövirózsacserje
Aeonium arboreum

A Kanári-szigetekről származik ez a dekoratív szukkulens növény. A vastag felálló pozsgás ágvégeken hozza rozettában fejlődő ovális leveleit. Nyáron tegyük a szabadba, jó vízáteresztő, homokos földbe ültessük! A növekedési időszakban szereti a vizet, télen viszont csak mérsékelten öntözzük!

Majomfa vagy pozsgafa
Crassula arborescens

Dél-Afrikában és Madagaszkár szigetén őshonos igénytelen dísznövény. Más pozsgásokhoz hasonlóan, levelei rengeteg vizet tárolnak, ezért igen vastagok. Virágai fehérek, a hajtáscsúcson ernyőben nyílnak. Nyáron meleg helyen, akár tűző napon is tarthatjuk, a szárazságot jól tűri, a pangó vizet viszont kerüljük!

Mirtusz
Myrtus communis

A mirtusz kozmetikumok alapanyaga, a Földközi-tenger vidékéről származik.Apró fehér illatos virágait egész nyáron hozza. Apró, sötétzöld leveleit sűrűn hozza, dézsában kb. 1 méteresre nő meg. Tavasszal érdemes visszavágni, téli tárolási hőmérséklete 8-10 celsius fok. A pangó vizet nem tűri.

Négyszínű pletyka
Zebrina Quadricolor

Csüngő ágrendszerű, gyors növekedésű futó növény. Különlegesen szép levelű pletyka fajta, megtalálható rajta a rózsaszín, krém, lila és sötétzöld szín is. Elsősorban szoliterként függőcserépbe ajánljuk, rendszeres öntözés mellett csodálatos, fejlett növényeket nevelhetünk belőle! Fiatalon többször vágjuk vissza, a tiszta zöld, erőteljesebben növő hajtásokat rendszeresen csípjük ki! A tűző naptól védett helyre rakjuk.

Sárga medveköröm
Jacobinia pauciflora

Télikertek elengedhetetlen növénye, mivel a virágzási ideje a tél végi, kora tavaszi időszakra tevődik. A medvekörömfélék családjába tartozik, Dél-Amerikából származik. Piros-sárga virágait tömegével hozza, igazi különlegesség! Talaját ne engedjük kiszáradni, többszöri visszavágást igényel.

Szágópálma vagy cikászpálma.
Cycas revoluta

Őshazája Japán és Kína, jóformán minden fagymentes területen megél. A szágópálmafélék családjába tartozik, csúcsán a levelek rozettát alkotnak. A revoluta név arra utal, hogy a fiatal levelek vége pásztorbotra emlékeztetően begöngyölt. Dézsában, párás helyen fejlődik kielégítően. Lassan fejlődik; az első, mintegy öt évben évente csak egy-egy levelet, később évente egy-egy levélkoszorút hoz. A mészmentes talajt kedveli. Télen 15 fok körüli hőmérsékleten minimális öntözés mellett teleltessük!

Szálaslevelű bunkóliliom
Cordyline australis Red Star

Új-Zélandból származó levélüstökös fa. Hazájában akár 12 m magasra is megnőhet! A fajta levelei bronzvörös színűek, keskenyek. Ha nagyobb edényben tartjuk, tűző napra is kitehetjük. Nyáron gyakrabban öntözzük, tápoldatozzuk, télen világos 10 fok körüli hőmérsékleten teleltessük!

Szobaarália
Fatsia japonica

Japánból származik, a borostyánfélék családjába tartozik. Nagy levelei tenyeresen tagoltak, fényesek, sötétzöldek. Állandó nedvességet és rendszeres tápoldatozást igényel. Az ősz derekán, az idősebb példányok levelei fölött, merev ágakon apró krémszínű virágokból álló gömbvirágzatok fejlődnek. Szobában is teleltethetjük, 20 fok körüli hőmérsékleten.

Szobaciprus
Cupressus macrocarpa

Kaliforniából származó ciprusféle örökzöld, hazájában 20-25 m magasra is megnő. A kérge vörösbarna, finoman bordázott. Levelei aprók, pikkelyszerűek, kihegyesedők. Hajtásai kellemes citrom illatúak. A szabadban nagy edényben tartsuk! A pangó vizet nem szereti, de ügyeljünk rá, hogy földje ne száradjon ki! 10 fok körüli hőmérsékleten teleltessük.

Szobakomló
Beloperone guttata (Justicia brandegeana)

Ez a szép dísznövény magyar nevét a komlóhoz hasonlító füzértvirágzatáról kapta. Az Acanthaceae családba tartozik, igazi díszét a színes fellevelek adják, melyek sokáig a növényen maradnak. Nyáron a szabadban tartsuk, télen fagymentes helyen teleltessük! Tavasszal vágjuk vissza és ültessük át jó minőségű virágföldbe!

Szőrös pletyka
Tradescantia sillamontana

Gyors növekedésű, könnyen nevelhető szobanövény. Erősen szőrös levelei igen dekoratívak, apró lila virágait nyáron hozza. Kezdetben felálló habitusú, később a hajtásai elterülnek. Világos, de nem túl napos helyre tegyük, a túlöntözést nem szereti. Nyáron szabadban is tartható, a függőkosarat hamar beborítja. A többszöri visszavágást meghálálja, így nagyon szép növényt nevelhetünk belőle.

Tarka levelű agávé
Agave americana Variegata

Különleges mediterrán hangulatot árasztó növény. Vastag, húsos levelei tőlevélrózsát alkotnak, az alapfajtól sárga csíkozottságában tér el. Hazájában haszonnövény, virágai fa nagyságúra nőnek. Nálunk ritkán virágzik, bár ez nem is akkora tragédia annak tudatában, hogy utána a növény elpusztul. Teleltetése fagymentes, világos helyen történjen, öntözés nélkül.

Tarka levelű selyemmályva
Abutilon striatum Thompsonii

A selyemmályva tarka levelű, narancssárga virágú fajtája. Könnyen tartható növény, jól és erőteljesen növekszik. Neveljük világos helyen, a hőmérséklet 18-20 Celsius fok legyen, télen viszont ezt a felére is csökkenthetjük! Tavasszal mindenképpen vágjuk vissza, így erőteljes, bokros növényeket kapunk. A növekedési időszakban szereti az öntözést, de kerüljük a pangó vizet! Tápanyagban gazdag földbe ültessük, ha lehet minden évben tavasszal.

Tarka levelű viaszrepkény
Senecio macroglossus Variegatus

Növekedésben és habitusban első ránézésre a borostyánra hasonlító szukkulens futónövény. Jobban szemügyre véve azonban jól látszik, hogy levelei húsosak, kemények, így a gondozása is eltér a Hederákétól. Napos helyeken érzi jól magát, talaja is jó vízáteresztő legyen, nem tűri a pangó vizet. A Seneciokra jellemző sárga fészekvirágzata van. Nevelhetjük bokrosra is, ilyenkor többször vissza kell csípni a hajtásait. Jó struktúranövény a nyári vegyes balkonbeültetésekben, de szépen mutat ívben meghajlított drótra futtatva is. Télen világos, száraz, fagymentes helyen teleltessük!

Tobozvirág
Jacobinia carnea

A medvekörömfélék családjába tartozó különleges dísznövény. Virágai rózsaszínűek, a nyár derekán hozza a sötétbordó tobozszerű fellevelek között.Könnyen tartható alacsony cserje, nagy edényben gazdagon virágzó példányok nevelhetők belőle. Víz és fényigénye közepes. Télen 10-15 fok körüli világos helyen teleltessük, a szép, bokros növekedés érdekében rendszeresen vágjuk vissza!

Törpe banán
Musa nana

Könnyen nevelhető, erőteljes növekedésű dísznövény. Víz és tápanyagigényes, ha megfelelő nagyságú edényben tartjuk, akár heti rendszerességgel hozza új leveleit. Ha télen is világos 12-15 fokos helyen tartjuk, pár év alatt virággal és terméssel fog minket megörvendeztetni.

Törpe papíruszsás
Cyperus papyrus Haspan

Különleges megjelenésű vízipálma fajta . Az alapfajhoz képest alacsonyabb habitusú , a virága is kisebb, jól bokrosodik . Talaját folyamatosan tartsuk nedvesen , nyáron szabadban is tartható .

Zebrapletyka
Tradescantia zebrina

Gyors növekedésű, könnyen nevelhető szobanövény. Húsos levelei igen dekoratívak, bordó-ezüst csíkozásúak. Világos, de nem túl napos helyre tegyük, a túlöntözést nem szereti. Nyáron szabadban is tartható, a függőkosarat hamar beborítja. Többszöri visszavágással még szebb növényt nevelhetünk belőle.

Zöldlevelű pletyka
Tradescantia flumensis

Gyors növekedésű, könnyen nevelhető szobanövény. Hosszúkás levelei zöldek, apró fehér virágait nyáron hozza. Kezdetben felálló habitusú, később a hajtásai elterülnek. Világos, de nem túl napos helyre tegyük, a túlöntözést nem szereti. Nyáron szabadban is tartható, a függőkosarat hamar beborítja. A többszöri visszavágást meghálálja, így nagyon szép növényt nevelhetünk belőle.