Vágott virágok, csokrok, koszorúk, szobai- és kerti dísznövények, gyümölcsfák, virágföldek, kaspók, ajándéktárgyak...

Növények

Ezen az oldalon az általunk általában forgalmazott növények jellemzőit találja, mely segítséget nyújt a fajta kiválasztásában. Kérjük kattintson a bal oldali sávban a kívánt kategóriára. A lista tájékoztató jellegű, nem tükrözi az áruda raktárkészletét. Az adott növény elérhetőségéről és beszerezhetőségéről kérjük érdeklődjön.

Kategóriák:

Levéldísznövények

18 növény a kategóriában

Senecio aquarine Mount everest

Egzotikus megjelenésű, különleges szépségű szobanövény. Hengeres levelei ezüst-viaszosak, sűrűn állnak a felfelé törekvő ágon. Mindenképpen világos helyre tegyük, szukkulens növény, ezért kerüljük a túlöntözést. Ha van rá lehetőség, nyáron tegyük ki a kertbe, egy-két visszavágással szép bokros növényt nevelhetünk belőle. Nagyon jól mutat magában kaspóban, de vegyes pozsgás beültetésekben is dekoratív.

Ámpolna gyertyavirág
Ceropegia woodii

Ez a selyemkórófélék családjába tartozó kedves kis futó növény igazi ékszer apró, kerek, rajzolatos leveleivel valamint lila színű pipaszerű virágaival! Igazi napfény kedvelő, a 20 fokos szobahőmérsékleten fejlődik a legjobban. Szukkulens növény, a pangó vizet nem tűri, de ügyeljünk arra, hogy talaja ne száradjon ki. Csüngő, vékony szárain gumószerű, megvastagodott dudorokat fejleszt. Bátran metszhető, gyorsan fejlődik, akár 2 méter hosszan is lecsünghet.

Arab kávécserje
Coffea arabica

Észak-Afrikai származású erőteljes növekedésű cserje, nálunk elsősorban levéldísznövényként termesszük, mivel edényes növényként ritkán hoz termést. Szereti a naptól védett félárnyékos helyeket, metszéssel jól alakítható. Viszonylag meleg ( 20 fok ) világos helyen teleltessük!

Aszparágusz
Asparagus densiflorus Sprengeri

A spárgával rokon, Dél-Afrikából származó tőből elágazó örökzöld növény. A főhajtáson sűrűn állnak a fillokládiumok, amelyek nem levelek, hanem szármódosulatok. Apró fehér virágai illatosak, termése piros bogyó. Nemcsak szobában érdemes tartani, nyáron nagyon jól tűri a meleget és az átmeneti kiszáradást is. Télen 15-20 fokon teleltessük!

Borsóka
Senecio rowleyanus

Csüngő habitusú pozsgás növény. Borsószerű húsos levelei sűrűn állnak a hosszan lelógó hajtásokon. Meleg- és napfényigényes növény, de a tűző napot kerülni kell, mert levelei megéghetnek. Alacsony páratartalmú szobákban is jól tartható.

Buzogányfa
Beaucarnea recurvata

Szárazságtűrő, Mexikóból származó dísznövény. Törzse palack alakú, jól tárolja a vizet. Levelei ívesen visszahajlók, hosszúak, vékonyak. Szobában és szabadban is tartható, a pangó vizet nem szereti. Télen inkább hűvösebb szobában tartsuk, minimális öntözés mellett!

Egynyári pelyvavirág
Iresine herbstii

Brazíliából származó elágazó, húsos szárú növény. Levelével díszítő egynyári, keresztben átellenes állású szíves vállú levelei barnásvörös színűek. Vegyes virágágyi kiültetésekben nagyon szép, ilyenkor érdemes többször visszavágni. Cserepes virágként is tartható.

Fehér csíkos pletyka
Tradescantia albiflora Variegata

Gyors növekedésű, könnyen nevelhető szobanövény. Levelei igen dekoratívak, zöld-fehér csíkozásúak. Világos, de nem túl napos helyre tegyük, a túlöntözést nem szereti. Nyáron szabadban is tartható, a függőkosarat hamar beborítja. Többszöri visszavágással még szebb növényt nevelhetünk belőle.

Négyszínű pletyka
Zebrina Quadricolor

Csüngő ágrendszerű, gyors növekedésű futó növény. Különlegesen szép levelű pletyka fajta, megtalálható rajta a rózsaszín, krém, lila és sötétzöld szín is. Elsősorban szoliterként függőcserépbe ajánljuk, rendszeres öntözés mellett csodálatos, fejlett növényeket nevelhetünk belőle! Fiatalon többször vágjuk vissza, a tiszta zöld, erőteljesebben növő hajtásokat rendszeresen csípjük ki! A tűző naptól védett helyre rakjuk.

Szágópálma vagy cikászpálma.
Cycas revoluta

Őshazája Japán és Kína, jóformán minden fagymentes területen megél. A szágópálmafélék családjába tartozik, csúcsán a levelek rozettát alkotnak. A revoluta név arra utal, hogy a fiatal levelek vége pásztorbotra emlékeztetően begöngyölt. Dézsában, párás helyen fejlődik kielégítően. Lassan fejlődik; az első, mintegy öt évben évente csak egy-egy levelet, később évente egy-egy levélkoszorút hoz. A mészmentes talajt kedveli. Télen 15 fok körüli hőmérsékleten minimális öntözés mellett teleltessük!

Szálaslevelű bunkóliliom
Cordyline australis Red Star

Új-Zélandból származó levélüstökös fa. Hazájában akár 12 m magasra is megnőhet! A fajta levelei bronzvörös színűek, keskenyek. Ha nagyobb edényben tartjuk, tűző napra is kitehetjük. Nyáron gyakrabban öntözzük, tápoldatozzuk, télen világos 10 fok körüli hőmérsékleten teleltessük!

Szobaarália
Fatsia japonica

Japánból származik, a borostyánfélék családjába tartozik. Nagy levelei tenyeresen tagoltak, fényesek, sötétzöldek. Állandó nedvességet és rendszeres tápoldatozást igényel. Az ősz derekán, az idősebb példányok levelei fölött, merev ágakon apró krémszínű virágokból álló gömbvirágzatok fejlődnek. Szobában is teleltethetjük, 20 fok körüli hőmérsékleten.

Szobaciprus
Cupressus macrocarpa

Kaliforniából származó ciprusféle örökzöld, hazájában 20-25 m magasra is megnő. A kérge vörösbarna, finoman bordázott. Levelei aprók, pikkelyszerűek, kihegyesedők. Hajtásai kellemes citrom illatúak. A szabadban nagy edényben tartsuk! A pangó vizet nem szereti, de ügyeljünk rá, hogy földje ne száradjon ki! 10 fok körüli hőmérsékleten teleltessük.

Szőrös pletyka
Tradescantia sillamontana

Gyors növekedésű, könnyen nevelhető szobanövény. Erősen szőrös levelei igen dekoratívak, apró lila virágait nyáron hozza. Kezdetben felálló habitusú, később a hajtásai elterülnek. Világos, de nem túl napos helyre tegyük, a túlöntözést nem szereti. Nyáron szabadban is tartható, a függőkosarat hamar beborítja. A többszöri visszavágást meghálálja, így nagyon szép növényt nevelhetünk belőle.

Törpe banán
Musa nana

Könnyen nevelhető, erőteljes növekedésű dísznövény. Víz és tápanyagigényes, ha megfelelő nagyságú edényben tartjuk, akár heti rendszerességgel hozza új leveleit. Ha télen is világos 12-15 fokos helyen tartjuk, pár év alatt virággal és terméssel fog minket megörvendeztetni.

Törpe papíruszsás
Cyperus papyrus Haspan

Különleges megjelenésű vízipálma fajta . Az alapfajhoz képest alacsonyabb habitusú , a virága is kisebb, jól bokrosodik . Talaját folyamatosan tartsuk nedvesen , nyáron szabadban is tartható .

Zebrapletyka
Tradescantia zebrina

Gyors növekedésű, könnyen nevelhető szobanövény. Húsos levelei igen dekoratívak, bordó-ezüst csíkozásúak. Világos, de nem túl napos helyre tegyük, a túlöntözést nem szereti. Nyáron szabadban is tartható, a függőkosarat hamar beborítja. Többszöri visszavágással még szebb növényt nevelhetünk belőle.

Zöldlevelű pletyka
Tradescantia flumensis

Gyors növekedésű, könnyen nevelhető szobanövény. Hosszúkás levelei zöldek, apró fehér virágait nyáron hozza. Kezdetben felálló habitusú, később a hajtásai elterülnek. Világos, de nem túl napos helyre tegyük, a túlöntözést nem szereti. Nyáron szabadban is tartható, a függőkosarat hamar beborítja. A többszöri visszavágást meghálálja, így nagyon szép növényt nevelhetünk belőle.