Vágott virágok, csokrok, koszorúk, szobai- és kerti dísznövények, gyümölcsfák, virágföldek, kaspók, ajándéktárgyak...

Erkélyünk egész évben szép lehet?

A legtöbb balkonláda nyáron csodálatos, de az év többi hónapjáiban üres és kopár. Melyik évszakban milyen növényt ültessünk?

Tavasz

Az erkélyen a tavasz márciusban kezdődik. Ekkor a következő virágokból válogathatunk: árvácska, kankalinfélék, gyöngyike, tulipán, nárcisz, jácint, törpeszegfű, boglárka stb.

 

Nyár

A fagyosszentek elmúltával (május közepén) indul a főszezon. A levirágzott hagymás növényeket óvatosan emeljük ki a ládából! Ilyenkor óriási választék áll a rendelkezésre: muskátlik, petúniák, verbéna, lobélia, begónia, délvirág, bacopa, balkongold, impatiens, fukszia stb.

Ősz

Szeptember-októberben az erkélyládákat még egyszer beültethetjük. Javasolt növények: törpe krizantém, calluna, hebe, díszkáposzta; de rakhatunk évelő dísznövényeket is, főleg olyanokat, amelyek a színes levelükkel díszítenek, mint páldául a Heuchera vagy a Heucherella fajták.

 

Tél

Attól, hogy a természet kopár, az erkélyünk még lehet zöld. Ültessünk örökzöldeket! Ládában a következő növények fejlődnek jól: törpe borókák, hangafélék, puszpáng, babérmeggy, cukorsüvegfenyő, törpefenyő stb. Az örökzöldek tulajdonképpen az erkély alapnövényzeteként is használhatók. Vagyis ezeket egész éven át tartsuk a ládában, és az aktuális virágzó növényeket mindig tegyük közéjük. Ha ezt a megoldást választjuk, használjunk különösen jó minőségű földet, hogy ne kelljen az örökzöldeket minden évben átültetnünk.

 

Hírek

Email cím változás !

Kedves Vásárlóink ! Technikai okok miatt email címünk megváltozott , akik a régire küldtek rendelést , szíveskedjenek az újra is megismételni , hogy lássuk ! :) cymbi1969@gmail.com Köszönjük !   ...

bővebben »

* * *

Gulan-gulan a halhatatlanság növénye

A Jiaogulan más néven Gulan-gulan (Gynostemma pentaphyllum) egy különleges gyógynövény. Bár halhatatlanná valószínűleg nem fog senkit sem tenni, tény, hogy származási helyén módfelett magas életkort tapasztaltak, a betegségeket hírből sem ismerték. Ennek oka, hogy a növény 82 különböző szaponint tartalmaz, olyan speciális anyagokat, amelyek egyedi gyógyászati hatásokkal bírnak. ...

bővebben »

* * *

Erkélyünk egész évben szép lehet?

A legtöbb balkonláda nyáron csodálatos, de az év többi hónapjáiban üres és kopár. Melyik évszakban milyen növényt ültessünk? Tavasz Az erkélyen a tavasz márciusban kezdődik. Ekkor a következő virágokból válogathatunk: árvácska, kankalinfélék, gyöngyike, tulipán, nárcisz, jácint, törpeszegfű, boglárka stb.   Nyár A fagyosszentek elmúltával (május közepén) ...

bővebben »

* * *