Vágott virágok, csokrok, koszorúk, szobai- és kerti dísznövények, gyümölcsfák, virágföldek, kaspók, ajándéktárgyak...

Dézsás növények

A dézsás növényekkel zöld szigetté, vagy virágtengerré változtathatjuk udvarunkat, teraszunkat.

Mik azok a dézsás növények?

Olyan növények, melyek méreteiket tekintve nagyobbak, és több évig ugyanabban az edényben nevelhetők. Nyáron általában a teraszon, erkélyen helyezzük el őket, télre pedig hűvös, világos helyre a lakásba kerülnek.

Az edény kiválasztása

Az edénynek nem kell a szó szoros értelmében dézsának lennie; számos tartóedény és anyag közül választhatunk. Az agyag és kerámiából készült edények nagyon szépek; hátrányuk, hogy könnyen törnek és nem mind fagyállóak. A műanyag tartók nem olyan szépek, de olcsóbbak, nem törnek és könnyen tisztíthatók. Az edény alján mindig legyenek lyukak; legaljára rakjunk 5 cm vastag, kisebb kövekből, cserépdarabokból álló réteget. Az ültetéshez ne használjunk kerti földet, mert abban sok a gyommag, és betegséget okozó baktériumok is lehetnek benne.

Milyen növényeket ültethetünk dézsába?

A növény típusát alapvetően a tulajdonos ízlése és a környezet határozza meg. A választék széles, hiszen nem csak fagyérzékeny növények jöhetnek szóba, hanem olyan évelő cserjék és fák is, amelyek egész évben szép díszei lehetnek kertünknek. Ilyenek pl. a törpefenyők, borókák, tuják, rododendronok. A mediterrán növények közül is nagy a választék: leánder, babér, citrom, narancs, margarétafa, sétányrózsa, fukszia, kefevirág.

Hírek

Dézsás növények

A dézsás növényekkel zöld szigetté, vagy virágtengerré változtathatjuk udvarunkat, teraszunkat. Mik azok a dézsás növények? Olyan növények, melyek méreteiket tekintve nagyobbak, és több évig ugyanabban az edényben nevelhetők. Nyáron általában a teraszon, erkélyen helyezzük el őket, télre pedig hűvös, világos helyre a lakásba kerülnek. Az edény kiválasztása Az edényn ...

bővebben »

* * *

Hozzánk érdemes visszatérni!

Egy különleges csokor születésnapra, névnapra? Egy szép cserepes virág kaspóval? Esetleg néhány dekoratív dísznövény a sziklakertbe, vagy az erkélyre? Válassza minden esetben az Éden Kertcentrumot! Mert hozzánk érdemes visszatérni!   Visszatérő vásárlóinknak folyamatos hűségakcióval kedveskedünk.   Már 2000 Ft feletti vásárlás esetén hűségjegyet ad ...

bővebben »

* * *